20km door Brussel – rapport editie 2016

Samen maakten jullie het verschil!

Ondernemers voor Ondernemers en de ngo-partner PROTOS danken onze lopers voor de fantastische prestatie op de 20km door Brussel in 2016! Samen hebben jullie voor meer dan 7600 euro bijeengelopen!

Wat heeft PROTOS gerealiseerd in Madagaskar?

Met dat geld kon PROTOS vorig jaar de toegang tot drinkwater en sanitatie in de districten Atsimandrono, Arvinono, en Antanifotsy aanzienlijk verbeteren. Zo kregen 18.412 mensen toegang tot drinkwater, werden beheerscomités gevormd en verder ondersteund, kregen in de gemeenten Ampitatafika en Ambatomiady in totaal 1921 inwoners en 3150 leerlingen toegang tot toiletten in openbare ruimtes en op school. 

Interesse in het volledige rapport? Je kan het hier lezen.

En wat in 2018?

Ook in 2018 zullen sportievelingen weer een bijdrage kunnen leveren voor Ondernemers voor Ondernemers.

De voorbije jaren liepen we telkens voor een uitgekozen project van een van de 8 ngo’s waar we nauw mee samenwerken. Sinds dit jaar plaatsen we graag het unieke concept van Ondernemers voor Ondernemers in de kijker. Ondernemers voor Ondernemers bundelt projecten van 8 verschillende ngo’s die bijdragen tot het stimuleren van duurzaam ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Voor elk van deze projecten zoeken we Belgische bedrijven die de succesvolle uitvoering van deze projecten willen steunen. In de geest van dit concept willen we met de sponsorgelden die we ophalen met de 20km door Brussel ons algemeen fonds aanvullen dat jaarlijks onder de 8 ngo’s verdeeld wordt. Zo zal dus elke ngo baat hebben bij de sportieve inspanningen van onze lopers.