Coachingsessies voor elf Afrikaanse start-ups

In de aanloop van het event ‘Sustainable Technology for Africa’ op 24 april volgen elf Afrikaanse start-ups meerdere coachingsessies. De eerste twee, op 19 en 20 maart, vonden plaats bij de Thomas More hogeschool in Mechelen. Het project wordt tevens geleid en gesteund door Ondernemers voor Ondernemers, VITO en The African Diaspora Project Initiative.

De startende ondernemers zaten er eerst wat onwennig bij en wisten mogelijk niet meteen wat ze mochten verwachten, maar Johan Geysen, verantwoordelijk voor new venture management bij het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek, leidde de coachingsessies met ongebreideld enthousiasme. Op basis van tien modules, waaronder een duidelijk businessplan, financials, een pertinente pitch en overtuiging, werden ze sterk begeleid doorheen het start-upproces.

In diverse werkgroepen werden de starters ook gecoacht door de ervaren consultants van Ondernemers voor Ondernemers. Tegelijk werden ze tevens in een kruisbestuiving gelinkt met de Thomas More studenten ‘Ondernemerschap en Creativiteit’.

De startende ondernemers zijn vandaag allen gevestigd in België maar willen op korte termijn hun businessplan waarmaken in diverse landen in Afrika, van Kameroen, over Rwanda of de Democratische Republiek Congo. Bij de aanvang van de coachingsessie hielden ze allen een pitch over hun plannen. Op het einde van de opleiding mochten ze die opnieuw brengen. Het was opvallend dat de vastberadenheid groter was, de kennisoverdracht pertinent en het enthousiasme over de coachingsessie ook aanstekelijk.

Er volgen nog 3 bijkomende coachingsessies, op 27 maart, 3 en 10 april.

Het finale pitchevent vindt plaats in de businesslounge van het OHL-voetbalstadion van Leuven, van 10 tot 15u.

Meer informatie vind je hier.

Wil u er graag bij zijn op het finale event? Schrijf u dan hier in.

Foto’s: Peter Mockers