Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Investeerdersavond duurzame energie en ondernemerschap in Senegal

juni 27 @ 20:00 - 22:00

Gratis

Ondernemers voor Ondernemers nam in april 2018 het B2B-project Vitalite op in haar projectenportefeuille. Het project heeft tot doel veilige en betaalbare elektriciteit te bezorgen aan de rurale bevolking in Senegal. Dit via de installatie van zonnepanelen (“solar home systems”). Het project werd geselecteerd omwille van haar belangrijke sociale impact, maar ook omwille van het uitstekend business plan gedragen door een zeer sterk team. Klik hier voor de executive summary van het project.

Financieel werd het project in 2017 gesteund door twee social impact investors. Met deze middelen werd de opstart en dagelijkse werking van Vitalite mogelijk gemaakt . Echter gezien het business model – waarbij aan de bevolking bij aankoop van een solar home system gemiddeld een afbetalingstermijn van twee jaar wordt toegestaan – is er nog een belangrijke  behoefte aan bijkomende financiering. Daarvoor zoeken wij nieuwe investeerders met leningen op 2 jaar. Deze leningen dragen een rente van 5% en zijn niet gewaarborgd.

Op woensdag 27 juni om 20u geven de initiatiefnemers (Academics for Development vzw) samen met OVO een presentatie op de universiteitscampus in Heverlee. Graag nodigen we U hierop uit.

Inschrijven en bijkomende informatie

Contacteer gerust ignace.vanden.bulcke@ondernemersvoorondernemers.be en laat Ignace weten:

  • Of U interesse heeft om aanwezig te zijn op deze presentatie. Zo ja, dan bezorgen wij U een uitnodiging.
  • Of U niet aanwezig kan zijn, maar wel graag de documentatie van het project ontvangt.
  • Of U op zoek bent naar een ander duurzaam project met een grote sociale impact en daarom in de toekomst graag op de hoogte wordt gehouden van andere OVO projecten & presentaties.

 Sociaal investeren via Ondernemers voor Ondernemers

Ondernemers voor Ondernemers (OVO), gelooft dat duurzaam ondernemerschap ook in lage- en middeninkomenslanden de motor is van socio-economische ontwikkeling. In die context selecteert OVO duurzame projecten in lage- en middeninkomenslanden met een belangrijke sociale impact. Deze selectie gebeurt op basis van een business plan waarin de ondernemer niet enkel de sociale impact en duurzaamheid van het project aantoont, maar ook de leefbaarheid ervan.

Om deze projecten te steunen zoekt OVO sociale investeerders die deze ondernemers financieel willen helpen. Dit door het verstrekken van een lening of in de vorm van een (fiscaal aftrekbare) gift aan het OVO Acceleratie fonds.

Gegevens

Datum:
juni 27
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Ondernemers voor Ondernemers
Telefoon:
016 32 10 72
E-mail:
contact@ondernemersvoorondernemers.be
Website:
www.ondernemersvoorondernemers.be

Locatie

Ondernemers voor Ondernemers
Minderbroedersstraat 12
3000 Leuven, Belgium
+ Google Maps