Betere gezondheidszorg in Madagascar

In de regio Menabe in Madagaskar leven 3 op 4 mensen in extreme armoede waardoor gezondheidszorg vaak van slechte kwaliteit is, hetzij bij gebrek aan geneesmiddelen of simpelweg omdat er geen arts of medisch personeel is om in de behoeften te voorzien. De toegang tot het gezondheidscentrum en het ziekenhuis is voor veel mensen in de regio Menabe een ware hindernissenbaan.

 

De gevolgen voor de meest kwetsbare groepen, zoals zwangere vrouwen en kinderen, zijn vaak dramatisch. Louvain Coopération wil investeren in de regio om toegang tot kwaliteitsgezondheidszorg voor iedereen te garanderen door artsen en verplegend personeel op te leiden en de gezondheidszorginfrastructuren te versterken.

 

 

Louvain Coopération nodigt al zijn sympathisanten uit voor een benefiet theatervoorstelling “La promesse de l’aube” van Romain Gary in Brussel op 15 mei. De opbrengst hiervan gaat naar de uitbreiding van het ziekenhuis in Belo. Meer informatie over deze voorstelling vind je hier.

 

Wil je Madagaskar zelf ontdekken? Dat kan! Er zijn nog een paar plekjes vrij voor de beleefreis in november. Ga mee op ontdekkingstocht met ons!