Ga mee op ontdekkingstocht in Madagaskar

Tijdens deze beleefreis ontdek je Madagaskar in al zijn facetten en diversiteit. Van 11 tot en met 24 november dit jaar dompelen we je onder in de natuur en cultuur van dit fascinerende Afrikaanse land en bezoeken we ook een aantal projecten van ngo-partners van Ondernemers voor Ondernemers.

chameleon-blending-into-the-leaves-in-madagascarWe laten we je kennismaken met de natuurlijke rijkdom van Madagaskar en je krijgt daarnaast inzicht in het economisch potentieel van landen in ontwikkeling en hoe internationale samenwerking met ngo’s dit kan ondersteunen.

Deze beleefreis, georganiseerd in samenwerking met het Davidsfonds, neemt je mee naar het hart van Madagaskar, ook wel het rode eiland genoemd door de rode aarde die vrijwel het hele eiland siert. De geografische isolatie en het tropische klimaat zorgen voor een rijke en vooral unieke fauna en flora. We laten je kennismaken met deze hotspot van biodiversiteit en een waaier van landschappen die de rijkdom vormen van dit fascinerende eiland.

De reis start in de hoofdstad Antananarivo waar we het project van VIA Don Bosco rond jongerenbegeleiding en beroepsopleidingen bezoeken.

Van daar gaat het richting Morondava aan de westkust van het eiland met een bezoek aan het project van Louvain Coopération.  Na de doortocht van een aantal tropische stormen en cyclonen, helpt dit project bij de wederopbouw van de landbouwactiviteiten.  We reizen verder noordwaarts langs de kust naar Belo sur Tsiribihina. Onderweg passeren we langs de imposante apenbroodbomen langs de Baobab Avenue en steken we de Tsiribihinarivier over. In Belo staat er een bezoek aan het ziekenhuis op de planning waar Ondernemers voor Ondernemers de bouw van zonnepanelen ondersteunt.

Via Morondava gaat het dan landinwaarts opnieuw richting de hoofdstad en kan je de unieke fauna en flora van het Malagassische binnenland van kortbij beleven. We bezoeken het Kirindi Forest met de speciale verrauxsifaka’s en via Miandrivazo reizen we naar Antsirabe, waar we het drinkwaterproject van Protos bezoeken. Voor we terugkeren naar de hoofdstad, houden we nog halt in het Andasibe Mantadia National Park en bezoeken we bioloog André Peyieras en zijn unieke verzameling kameleons, vlinders en kikkers.

Schrijf je hier in

 

Praktische informatie

Data

11 tot en met 24 november 2017

 

Reisbegeleider

Luc Bonte neemt je mee op dit avontuur. Hij bekleedde wereldwijd verschillende directiefuncties bij ArcelorMittal, was een tijdje algemeen directeur van Vredeseilanden en sinds 2008 is hij voorzitter van Ondernemers voor Ondernemers.

 

Kostprijs

 • 2-persoonskamer: €5.475
 • toeslag 1-persoonskamer: €495 korting voor Davidsfonds leden: €60
 • min.15 – max.25 deelnemers

 

Wat is hier inbegrepen?

 • De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
 • Reisbegeleiding en toelichting bij de projecten door Luc Bonte
 • Voorreisvergadering
 • Lokale gidsen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Overnachtingen in sfeervolle middenklasse hotels
 • Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t.e.m. het avondmaal op dag 13, inclusief een frisdrank of lokaal biertje, en elke dag 1 l water per persoon
 • Vluchten Parijs-Antananarivo h/t met Air France, de binnenlandse vlucht, de luchthaventaksen
 • Transfers (o.a. Brussel-Parijs h/t) en vervoer ter plaatse in comfortabele 4×4-terreinwagens (3 personen per wagen en afwisselend met 4 als de lokale gids plaatsneemt)
 • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

Klik hier om het volledige programma te lezen

 

Schrijf je hier in

 

 

Tijdens deze beleefreis in Madagaskar bezoeken we projecten van 3 ngo-partners:

LCO_madagaskar

©Louvain Coopération

Louvain Coopération zet zich in de regio Menabe in voor de wederopbouw van de landbouwactiviteiten als enige oplossing in de strijd tegen honger, en voor een toegankelijke gezondheidszorg.

 

 

 

 

PTS_madagaskar2_c_DieterTelemans

©Dieter Telemans

Protos draagt op het Centraal Plateau bij tot een betere drinkwatervoorziening, hygiëne en sanitair door drinkwaterleidingen aan te leggen, en een duurzaam en participatief waterbeheer uit te bouwen.

 

 

 

 

VDB Madagaskar

©VIA Don Bosco

VIA Don Bosco werkt in Madagaskar aan de kwaliteit van het onderwijs, het beheer van de scholen en de begeleiding van jongeren naar de arbeidsmarkt. Hun centra richten zich op jongeren die binnen het formele staatsonderwijs en het dure privéonderwijs niet terecht kunnen.

 

 

 

 

Link naar getuigenissen van de beleefreis naar Ethiopië

 

De beleefreis vindt plaats in samenwerking met het Davidfonds.
www.davidsfonds.be/cultuurreizen