‘The Forgotten Green Heroes’ zoekt Angel Investor

De onderneming ‘The Forgotten Green Heroes’ uit Kameroen zoekt investeerders. Het bedrijf focust op klimaatverandering en wil daarbij plaatselijke boeren begeleiden in zowel landbouw, veeteelt als viskweek. Het is op zoek naar 60.000 euro met een rendement van 7% op een termijn van 3 jaar.

‘The Forgotten Green Heroes’ is een project van milieu-activiste Dr Nvenakeng Suzanne Awung die de onderneming in 2014 opstartte na een grootschalig onderzoek over de leefomstandigheden en en rond Molyko Buea, de regio in het zuidwesten van Kameroen. Het bedrijf wil de bevolking voorbereiden op de ingrijpende klimaatverandering. Het helpt de boeren met een betere oogst, een hogere productie, een efficiënte veeteelt en viskweek en het vermarkten van hun producten. Daarbij wordt rekening gehouden met het behoud én opwaardering van het huidige ecosysteem en een uitgekiend bosbeleid waardoor een halt toegeroepen wordt aan de verdere ontbossing. Door de geïntegreerde aanpak met alle betrokkenen, boeren, arbeiders, bedienden en verdelers kan niet alleen de klimaatdreiging ingeperkt worden, maar wordt ook de voedselketen versterkt, de armoede  gereduceerd en kan de eindconsument rekenen op kwalitatieve eindproducten.

Lees meer over dit project

Dit project werd in 2017 weerhouden tijdens de eerste contest rond duurzaam ondernemen in Afrika, georganiseerd door Ondernemers voor Ondernemers en The African Diaspora Projects Initiative. Projecten voor de nieuwe contest ‘Sustainable technology for Africa’ kunnen nog tot 2 maart ingeleverd worden. De winnaar wordt bekend gemaakt op 24 april. Meer info omtrent SusTech4Africa vind je hier