Inspiration Tour

Als deel van onze programma SusTech4Africa in een van onze doellanden (Oeganda, Rwanda, Senegal en Benin), kunt u deelnemen aan deze inspirerende reis:

 • Bezoek aan de ondernemers: onderdompeling in de lokale bedrijfscontext
 • Co-coaching van een Afrikaanse ondernemer tijdens de 3-daagse opleiding gegeven door onze academische partners (Thomas More en ICHEC)
 • Culturele onderdompeling: bezoek, ecotoerisme

U speelt de rol van coach en helpt de ondernemer om zijn businessplan te analyseren en het te presenteren in de vorm van een pitch op de slotavond.

Welke vaardigheden heb je nodig om een Business coach te zijn? Luisteren en aanmoedigen!

 

Onze aanpak:

OVO wil duurzaam ondernemerschap in Afrika ondersteunen en bevorderen via het Sustainable Technology Acceleration Programme for Africa (SusTech4Africa). SusTech4Africa helpt start-ups, scale-ups en ondernemers om hun project uit te werken tot een volwaardig businessplan.

 • Het SusTech4Africa programma van OVO ondersteunt Afrikaanse KMO's bij de ontwikkeling van hun bedrijf door gepersonaliseerde individuele coaching en toegang tot leningen tot €50.000
 • Samen met onze lokale partners selecteren we kandidaten voor coaching en investering volgens precieze criteria
 • Vervolgens worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan een 3-daagse Boostcamp in hun land, waarbij training wordt gegeven door onze academische partner Thomas More
 • Hierna volgt een online coaching gedurende  6 maanden door een Belgische business coach en een lokale coach
 • Zodra het businessplan klaar is, wordt het voorgelegd aan het OVO Investeringscomité, dat beslist of een betaalbare lening wordt toegekend
 • De ondernemer wordt ondersteund bij de ontwikkeling van het bedrijf totdat de lening is terugbetaald

 

Typisch programma van een SusTech4Africa:

✔ Zondag
Vlucht naar Afrika

 

✔ Maandag en dinsdag
Inspiration Tour: bezoeken aan geselecteerde ondernemers

 

✔ Woensdag, donderdag en vrijdag
Boostcamp: 2 docent-onderzoekers van ICHEC of Thomas More bieden een training aan op basis van verschillende interactieve tools waaronder het Business Model Canvas. In de werksessies worden de ondernemers in hun reflectie begeleid door Belgische en Beninese coaches.

 

✔ Zaterdag
Ontspanning/ Bezienswaardigheden.

Pitch Time: ondernemers presenteren hun bedrijfsproject in de vorm van een pitch voor een groter publiek

 

✔ Zondag
Terugkeer naar Brussel

 

Ben jij ook geïnspireerd door duurzaamheid en ondernemerschap? Wil je bijdragen aan een betere internationale samenwerking tussen België en Afrika? Wij zijn nog op zoek naar geïnteresseerde mensen die mee willen gaan als vrijwilliger/coach.

 

De volgende reizen?

 • Oeganda van 26 november tot 2 december 2023
 • Benin van 25 januari tot 1 februari 2024
 • Rwanda van 20 april tot 27 april 2024

Wil je mee, heb je vragen? Contact

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.