11 genomineerden voor Sustainable Technology for Africa in Oeganda

Experten van OVO hebben 11 scale-ups geselecteerd voor de eerste ‘SusTech4Africa’ wedstrijd op Afrikaanse bodem. Dit event vindt plaats van 21 tot 27 november in de Oegandese hoofdstad Kampala en is een organisatie van OVO in samenwerking met VITO en de Thomas More universiteit. Ook de Vlaamse Overheid, Close The Gap, Barefoot Lawyers en de Belgische Ambassade ondersteunen het initiatief.

 

Kennisoverdracht en zakelijk inzicht zijn de belangrijkste pijlers van deze week. Tijdens de finale mogen de betrokken ondernemers hun zaak bepleiten tijdens een korte toespraak. De drie beste kandidaten krijgen een sociale lening en verdere begeleiding.

Opvallend veel genomineerden leggen zich toe op allerlei vormen van energiebevoorrading. Het gaat om Eco Gardens, Adapt Plus, Solar Pipo, Rural Environmental Sustainability Initiative (RESI), Bio-Innovations en Joelex. Twee kandidaten gaan voor financiële oplossingen: Elementary Enterpreneurs en Akaboxi. Matunda Hub en Plasma Nitrogen zijn actief in de agrosector. En tenslotte heeft Golden Rosa zich gespecialiseerd in de reclyclage van plastiek.

Tijdens de reis in Oeganda zal de Belgische delegatie ook lokale ondernemers bezoeken, waaronder ook projecten die reeds gesteund worden door Ondernemers voor Ondernemers.

Meer info