Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Beleefreis naar Kenia

oktober 10 - oktober 22

Een beleefreis, rijk aan tegenstellingen, dat is wat we met deze rondreis door Kenia willen bieden. Van 10 tot 22 oktober laten we u kennis maken met een land vol contrasten, zowel in de natuur, politiek, industrie als de samenleving. Kenia is tegelijk ook rijk en verdeeld door talen en culturen, op zoek naar eenheid om vanuit een haast universele ondernemersgeest te groeien naar een betere manier van leven. Deze 10-daagse rondreis wil een inzicht geven in de hoogten en laagten van het land. Wat kunnen wij van hen leren? Wat hebben wij hen te leren?

De reis start in de hoofdstad Nairobi waar we onder andere het African Heritage House, het Karurawoud en de Masaimarkt bezoeken. Hier staat ook een bezoek bij Mangwear gepland, een bedrijf dat via ondersteuning van Ondernemers voor Ondernemers en een aantal Belgische investeerders verder kon groeien. 

Daarna trekken we noordwaarts richting Mount Kenia via de watervallen van Thika. We reizen verder oostwaarts door het Aberdares National Park, een uniek regenwoud dat aan de grote Rift Valley grenst en houden onderweg halt bij de Thomson Falls. Aan Lake Nakuru, ook erkend als Unesco werelderfgoed, genieten we van de zonsopgang en trekken we op safari door het vogelreservaat, dat vooral gekend is om de miljoenen flamingo’s die er huizen.

We reizen verder langs de unieke theeplantages via Kericho naar Kisii, een van de meest vruchtbare streken van Kenia. We brengen een bezoek aan de kleinschalige boerderij van de Luofamilie en komen er meer te weten over de interactie met de KU Leuven en hoe de kleine boeren in deze regio zo indirect ondersteund worden.

Vanuit Kisii gaat de reis verder naar het gebied van de vermaarde Masaistam, en ontdekken er tijdens een safari in open 4×4-voertuigen de schoonheid van het Masai Mara National Park met zijn eindeloze vlaktes, prachtige luchten, open savanne en ontelbare diersoorten.  Vanuit het Masai Mara National Park vliegen we terug naar Nairobi waar we nog een bezoek brengen aan het Nationaal Museum en de David Sheldrick Wildlife Trust: een weeshuis voor olifanten.

Schrijf je hier in

Praktische informatie

DATA

10 tot en met 22 oktober 2018


REISBEGELEIDER

Jan François neemt u mee op deze rondreis door Kenia. Hij kent het land als geen ander en is dus de uitgelezen persoon om u een inzicht te bieden in de rijke cultuur, geschiedenis en fauna en flora van Kenia.

Jan was gedurende 26 jaar actief in de bank- en petroleumsector, waar hij o.a. de functie bekleedde van operationeel directeur Autostrade Eenheden en Public Relations bij Kuwait Petroleum. Sinds 2014 is Jan actief als vrijwilliger bij Ondernemers voor Ondernemers en ondersteunt hij de samenwerking tussen jonge bedrijven in Oost-Afrika en bedrijven bij ons. Daarnaast reist Jan jaarlijks ook meermaals naar Kenia waar hij het beleid en de werking ondersteunt van het Kebene kindertehuis aan de zuidkust.


KOSTPRIJS

 • 2-persoonskamer: €5.595
 • toeslag 1-persoonskamer: €995
 • korting voor leden Davidsfonds: €60
 • min.15 – max.25 deelnemers


WAT IS HIER INBEGREPEN?

 • De toegangsgelden voor de vermeldebezoeken
 • Reisleiding en deskundige toelichting door Jan François
 • Voorreisvergadering
 • Lokale gidsen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Handig reisgidsje “Te gast in Kenia”
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Volpension vanaf het ontbijt op dag 2 t.e.m. het avondmaal op dag 11 in lokale restaurants of de hotels
 • Vluchten Brussel-Nairobi h/t telkens via Amsterdam met KLM, de binnenlandse vlucht, de luchthaventaksen en CO2-compensatie
 • Vervoer ter plaatse, in Nairobi in een comfortabele bus, daarbuiten zijn alle verplaatsingen met 4×4-voertuigen
 • Visumregeling en -kosten
 • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

Klik hier om het volledige programma te lezen

Schrijf je hier in

 

Tijdens deze beleefreis door Kenia bezoeken we een aantal projecten die via Ondernemers voor Ondernemers ondersteuning kregen:

©Tim Buelens

Mang Wear Boutique, geleid door de energieke Mary en haar dochter Kathy, ontwerpt en produceert modieuze uniformen (shorts, shirts, sweaters, broeken,…) o.a. voor scholen. Ze stellen lokale mensen (vooral vrouwen) te werk die per jaar nu 10.000 stuks produceren.

 

 

 

Link naar getuigenissen van de beleefreis naar Ethiopië

De beleefreis vindt plaats in samenwerking met het Davidfonds.
www.davidsfonds.be/cultuurreizen

Gegevens

Begin:
oktober 10
Einde:
oktober 22