Onze mensen

Algemene vergadering

Ondernemers voor Ondernemers is een vereniging zonder winstoogmerk. Al onze stakeholders (bedrijven, ngo’s en vrijwilligers) zijn vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering.
De Algemene vergadering stelt de Raad van Bestuur samen, keurt de jaarrekening en begroting goed en geeft kwijting aan de bestuurders.
Klik hier voor het jaarverslag van Ondernemers voor Ondernemers.

Raad van bestuur

Luc Bonte, voormalig CEO Sidmar, VP ArcelorMittal en directeur Vredeseilanden is voorzitter van Ondernemers voor Ondernemers sinds 2008. Marc Despiegelaere, verantwoordelijk voor de externe relaties en communicatie bij ngo PROTOS, is ondervoorzitter. Fons Burggraaf Verplaetse, ere-gouverneur van de Nationale Bank van België, is ere-voorzitter.
De Raad van Bestuur is paritair samengesteld en alle leden zijn onbezoldigde vrijwilligers. Er zetelen vertegenwoordigers van de bedrijfsleden, NGO Partners en vrijwilligers.

Secretariaat

Een team van drie medewerkers of 2,10 voltijds equivalenten (VTE) vormt het secretariaat. Een beperkte ploeg, met beperkte kosten.

Vrijwilligers

Het secretariaat van Ondernemers voor Ondernemers is omringd door een gemotiveerde ploeg vrijwilligers uit verschillende bedrijfssectoren. Zij ondersteunen de organisatie o.a. op vlak van communicatie, consultancy, strategisch beleid, IT, marketing, boekhouding, human resources,… Deze vrijwilligers hebben een hoge expertise in hun vakgebied waardoor Ondernemers voor Ondernemers zeer professioneel kan werken.

De consulenten van Ondernemers voor Ondernemers zijn ervaren vrijwilligers die zich inzetten om fondsen te werven bij bedrijven. Zij contacteren, bezoeken, informeren de bedrijven over de werking van Ondernemers voor Ondernemers, de opportuniteiten die dit unieke netwerk biedt en brengen hen in contact met duurzame projecten en ondernemers in het Zuiden.

Andere vrijwilligers maken de werking van Ondernemers voor Ondernemers mogelijk door hun expertise in diverse domeinen ter beschikking te stellen (vb. administratie, communicatie, it, boekhouding, vertalingen, redactie,…).

Zegt vrijwilligerswerk jou iets? Wens je meer informatie? Of ken je iemand die dit zou interesseren? Ondernemers voor Ondernemers geeft je graag meer informatie. Neem gerust vrijblijvend contact op met  Ondernemers voor Ondernemers.