OVO faciliteert financieringsdeal met AML labo uit Oeganda

Ondernemers voor Ondernemers faciliteert een financieringsovereenkomst met het Oegandese bedrijf AML, gespecialiseerd in labomateriaal.

Met de financiële injectie wil AML zelf een laboratorium oprichten voor microbiologische analyse. Het wil daarmee de diagnose verfijnen zodat het antibioticagebruik optimaal kan aangewend worden en mogelijk daalt.Ondernemers voor Ondernemers (OVO) faciliteert de financiering die door 2 Belgische investeerders ingevuld wordt. Het gaat om een bedrag van 5.000 euro over een periode van 2 jaar.

AML, voluit Aerobe Medical & Engineering Supplies, werd opgericht in de zomer van 2015. Het koopt en verkoopt labomateriaal. Het wil nu nog een stap verder gaan en in een pilootfase zelf een laboratorium openen. Dankzij een betere diagnose wordt de behandeling immers geoptimaliseerd. Dat kan leiden tot een kwaliteitsvolle én betaalbare gezondheidszorg.

“We zijn blij dat we AML kunnen helpen met de verdere ontwikkeling van deze Oegandese veelbelovende onderneming,” vertelt Thierry Deflandre, hoofd van het team investeringen van OVO.

AML werd opgestart door senior labotechnoloog en microbioloog Abraham Muhindo Bwalhum. Hij heeft meer dan zeven jaar ervaring in de diagnostische industrie. AML is actief in het Kasese district in Oeganda.

Foto: OVO general manger Bjorn Macauter, Amos Bwalhuma, AML head of technical & Customer Care Services en Thierry Deflandre, OVO hoofd investeringsteam. (foto: Elvis Ssemwogerere)