Boostcamp Rwanda 2024

Gepubliceerd: 02/05/2024

In april 2024 was Rwanda gastheer van de derde editie van onze Inspiration Tour als onderdeel van SusTech4Africa, een programma, ontwikkeld door Entrepreneurs for Entrepreneurs (OVO), gericht op het stimuleren van Afrikaanse scale-ups en ondernemers om een ​​duurzame aanpak te hanteren.

Met Sustainable Technology for Africa – kortweg SusTech4Africa – stimuleert OVO duurzaam ondernemerschap in Afrika en helpt geselecteerde projecten hun bedrijfsmodellen te optimaliseren en duurzamer te maken.

 

Wie maakte deel uit van het avontuur?

Rwandese ondernemers, Rwandese en Belgische Business Coaches, studenten van Thomas More en VITO verzorgen trainingen.

 

We bezochten de ondernemers in hun bedrijven, ontmoetten hun teams en bezochten hun faciliteiten.

De activiteitensectoren waren divers: van de macadamiateelt tot de creatie van lederen producten en de productie van voedzaam meel of chilisaus!

 

Ook de culturele onderdompeling was zeer aanwezig! Het bezoek aan het Kigali Genocide Memorial was een bijzonder emotioneel moment.

 

De Belgische ambassade in Kigali heette ons hartelijk welkom en benadrukte het belang van partnerschappen tussen de publieke en private sector ten voordele van lokaal ondernemerschap.

 

Tijdens het Boostcamp krijgen de deelnemers de kans om hun technische en managementvaardigheden te versterken, enerzijds dankzij de opleiding van leraar-onderzoekers maar ook dankzij de opgeleide groepen "ondernemers-bedrijfscoaches-studenten". Na een theoretische presentatie door Johan Geysen voor VITO nam elke groep de tijd om de praktische toepassing ervan te analyseren.

 

Op de laatste dag pitchte iedere ondernemer in 5 minuten zijn project voor een groter publiek. Op het spel? Erkenning voor het geleverde werk tijdens deze 3 dagen intensieve Boostcamp.

Aan het einde van de Boostcamp profiteert elk deelnemend bedrijf nu van individuele online ondersteuning. Het doel van de coachingsessies? Ondersteun de ondernemer bij het bepalen van zijn strategie om zijn bedrijf te ontwikkelen, ontwikkel een financieel plan en analyseer de manier waarop hij in zijn bedrijf rekening houdt met de Sustainable Development Goals.

 

Potentiële financiering vanuit OVO wordt verstrekt in de vorm van een lening met een looptijd van 1 tot 5 jaar. Deze financiering, die varieert tussen de 5.000 en 50.000 euro, wordt verzorgd door business angels en door het OVO Acceleration Fund.

 

Interesse?

Ben jij ook geïnspireerd door duurzaamheid en ondernemerschap? Wil je bijdragen aan een betere internationale samenwerking tussen België en Afrika? 

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die zich als vrijwilliger/coach willen inzetten.

 

Meer info nodig? Neem contact op met nathalie.schots@ovo.be 

 

Ontdek hieronder de video gemaakt door een Thomas More student die deel uitmaakte van de reis.

Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
OVO Nieuws
Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
03/06/2024
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
23/05/2024
Overdracht voorzitterschap OVO
OVO Nieuws
Overdracht voorzitterschap OVO
02/05/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.