Call for coaches Rwanda 2024

Gepubliceerd: 17/10/2023

Lokaal ondernemerschap is een motor voor meer kansen.

In april 2024 zal Rwanda gastheer zijn van de derde editie van onze Inspiration Tour in het kader van SusTech4Africa. Een programma, ontwikkeld door Ondernemers voor Ondernemers, om Afrikaanse scale-ups en ondernemers aan te moedigen duurzaam te werk te gaan. 

Met Sustainable Technology for Africa – kortweg SusTech4Africa – stimuleert OVO duurzaam ondernemerschap in Afrika en helpt de geselecteerde projecten hun businessmodellen te optimaliseren en te verduurzamen.

 

De geselecteerde ondernemers krijgen de kans om hun bedrijfsproject voor te stellen en uit te werken met een docent van Thomas More en een team van Belgische en Rwandese coaches die speciaal daarvoor zijn gekomen.


Tijdens het Boostcamp krijgen de deelnemers de kans om hun technische en managementvaardigheden te versterken.

 

SusTech4Africa

OVO wil duurzaam ondernemerschap in Afrika ondersteunen en bevorderen met het Sustainable Technology Accelerator Program for Africa (SusTech4Africa). SusTech4Africa helpt startups, scale-ups en ondernemers met Afrikaanse roots om hun project uit te werken tot een volwaardig businessplan. Na een grondige selectieprocedure nemen 10 tot 15 ondernemers deel aan een meerdaags Boostcamp met workshops over duurzaamheidsaanpak, financiën, marketing en presentatietechnieken. Zij worden gecoacht door (oud-)ondernemers en experts. 

 

Na het Boostcamp ontvangt elk deelnemend bedrijf individuele onlinecoaching. De bedoeling van de coachingsessies is dat elk project een financieel plan en businessplan ontwikkelt. OVO financiert alle projecten die rendabel zijn en voldoen aan een minimumaantal voorwaarden. De OVO-financiering wordt uitgereikt in de vorm van een lening die over 1 tot 5 jaar moet worden terugbetaald. Deze financiering, die varieert tussen de 5.000 en 50.000 euro, wordt verstrekt door een veertigtal business angels en door het OVO Acceleration Fund.

 

Programma

Zaterdag 20/04

Vlucht naar Kigali

 

Zondag, maandag en dinsdag 21/04, 22/04 & 23/04

Inspiratietour met programma briefing, culturele activiteiten en bezoek aan de deelnemende bedrijven

 

Woensdag en donderdag 24/04 & 25/04

Boostcamp met presentaties van deelnemende ondernemers en training van Rwandese en Belgische coaches

 

Vrijdag 26/04

Boostcamp met training van Belgische en Rwandese coaches. ’s Avonds pitching 

 

Zaterdag 27/04

Debriefing & vlucht naar Brussel

 

OVO is nog op zoek naar enkele coaches die hun tijd ter beschikking willen stellen en in dialoog en interactie willen gaan met lokale ondernemers tijdens ons Boostcamp in Rwanda. 

Is dit iets voor jou? Aarzel niet en schrijf je in via deze link. 

Of neem contact op met chris.vijt@ovo.be voor meer info. 

 

Hieronder een selectie van foto's van de editie 2023, specifiek gericht op de circulaire economie in de bouw.

Algemene Vergardering 2024
OVO Nieuws
Algemene Vergardering 2024
22/06/2024
Jaarverslag 2023
OVO Nieuws
Jaarverslag 2023
18/06/2024
VITO en OVO zijn complementair
OVO Nieuws
VITO en OVO zijn complementair
17/06/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.