Laatste nieuws van Ishyo Foods

Gepubliceerd: 17/10/2023

Ishyo Foods blijft indruk maken met zijn toewijding en inzet.

Het bedrijf verkoopt lokaal gemaakte yoghurt en jam van hoge kwaliteit in bijna 50 supermarkten in Kigali.

Het businessplan van het bedrijf bestaat uit twee fasen.

De eerste fase bestaat voornamelijk uit het renoveren van de fabriek om te voldoen aan de eisen van de Rwandese Food and Drug Administration (RFDA) en het installeren van de machines die nodig zijn om de productie te verhogen om aan de huidige en toekomstige vraag naar hun producten te voldoen.
De lening die OVO heeft verstrekt voor de eerste fase bedraagt €22.500.

 

Hier zijn de laatste inzichten van het coachingteam:

 

  • Samenwerken en leren: Ishyo Foods heeft een uitzonderlijke bereidheid getoond om te leren en samen te werken met anderen. De ondernemer en Eelco en Karen, zijn coaches, houden maandelijkse onlinevergaderingen om uitdagingen aan te pakken en oplossingen te vinden. Daarnaast organiseren ze elk kwartaal bijeenkomsten met de investeerders om de transparantie en het vertrouwen te bevorderen
  • Incubatorsucces: De afgelopen zes maanden heeft Ishyo Foods actief deelgenomen aan verschillende incubatorprogramma's en waardevolle inzichten en vaardigheden verworven. Het werd met name gekozen door Save The Children om probiotische yoghurt voor kinderen te ontwikkelen, waardoor hun productassortiment verder werd uitgebreid
  • Bredere distributie: Ishyo Foods blijft zijn marktbereik uitbreiden. Zijn producten zijn nu in steeds meer supermarkten te vinden. Als belangrijke mijlpaal heeft het ook contracten gesloten met drie vijfsterrenhotels. Om zijn groeiende distributiebehoeften efficiënt te beheren, heeft het voor drie dagen per week een koudedistributiebedrijf in de arm genomen, wat zijn logistieke mogelijkheden vergroot.
  • Uitdagingen te midden van succes: Ondanks zijn successen wordt Ishyo Foods geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van de stijgende inflatie en vertraagde betalingen van klanten. Het beheren van deze financiële hindernissen is een topprioriteit.
  • Gestroomlijnde administratie: Ishyo Foods werkt actief aan het verbeteren van zijn administratieve en boekhoudkundige processen. Het heeft een toegewijde accountant in dienst genomen die zo betrokken is bij de onderneming dat hij lokale supermarkten overhaalt om Ishyo's yoghurt in hun assortiment op te nemen.
  • Tijdige rapportage: Als blijk van zijn professionalisme heeft Ishyo Foods onlangs zijn eerste rente- en tussentijdse verslag op tijd ingediend. Dit toont aan dat het bedrijf transparantie en financiële verantwoordelijkheid hoog in het vaandel draagt.
     

De weg die Ishyo Foods tot dusver heeft afgelegd, is een inspirerend voorbeeld van groei en veerkracht bij uitdagingen. Tot binnenkort voor meer boeiende updates van dit innovatieve bedrijf!

 

Lees meer over dit bedrijf en waarom OVO het ondersteunt.

Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
OVO Nieuws
Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
03/06/2024
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
23/05/2024
Overdracht voorzitterschap OVO
OVO Nieuws
Overdracht voorzitterschap OVO
02/05/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.