SusTech4Africa 2023 in Oeganda: Een week transformerend samenwerken

Gepubliceerd: 13/12/2023

Felly Zake, lokale OVO-coördinator in Oeganda vertelt:

"Eind november vond na een maandenlange voorbereiding het sluitstuk van het programma Sustainable Technology for Africa (SusTech4Africa) 2023 plaats in Oeganda. Als lokale coördinatrice was het fijn om getuige te zijn van de ontmoeting tussen negen zorgvuldig geselecteerde Oegandese bedrijven en toegewijde coaches, studenten en vrijwilligers van België en Nederland die naar Oeganda waren gekomen om een hele week Oegandese ondernemers te ondersteunen.

 

Het programma, georganiseerd en geleid door OVO, wil impactbedrijven in een aantal Afrikaanse landen sterker maken door essentiële steun te bieden in de vorm van sociale leningen en kennisoverdracht.

De hele week hebben de ondernemers, hun teams, coaches en studenten zich volop ingezet. Ze analyseerden grondig elk bedrijf, werkten samen pitch decks uit en pasten de lessen toe over de onderwerpen die in de opleiding van trainers Lucie, Jan, Matyas en Raymond aan bod waren gekomen.

 

Dit jaar hebben we de coaches, vrijwilligers en studenten ook meegenomen naar de deelnemende bedrijven. Deze persoonlijke toets bood hen niet enkel een dieper inzicht in de activiteiten van het bedrijf maar zorgde ook voor een diepgaander begrip van de unieke werking van elk bedrijf. Ondernemers die geen bezoekers konden ontvangen, konden via innovatieve methoden (video’s en beelden delen, klanten voorstellen die hun producten of diensten gebruiken, …) toch doeltreffend de essentie van hun bedrijf overbrengen.

 

OVO’s visie elk jaar gedurende de Boostcamp-periode tot leven zien komen en zo duurzaam ondernemerschap in Afrika versterken, blijft een verrijkende ervaring. De impact werkt door en weerspiegelt niet alleen de samenwerkingsgeest maar ook de toewijding van iedereen die duurzame verandering in het Oegandese en Afrikaanse ondernemerslandschap helpt teweegbrengen."

De reis naar Oeganda was enorm verrijkend en inspireerde me om de kracht van innovatie te omarmen en het potentieel te zien van hoe zelfs de kleinste actie een significante impact kan maken. Het vergrootte mijn toewijding om een verschil te maken in de wereld en gaf me de kracht om door te gaan op dit pad van groei, verbinding en positieve verandering.

Mara Heylen, Student Thomas More

Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
OVO Nieuws
Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
03/06/2024
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
23/05/2024
Overdracht voorzitterschap OVO
OVO Nieuws
Overdracht voorzitterschap OVO
02/05/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.