Over ons

Visie
Visie
Missie
Missie
Historiek
Historiek
OVO Publicaties
OVO Publicaties

Ondernemerschap als rode draad

40% van de mensen in Afrika leeft in armoede.* De lokale bevolking heeft zelf het potentieel om zich te ontplooien. Daarvoor is ondernemerschap essentieel. Het zorgt voor een hoger inkomen en voor tewerkstelling, voor perspectief en motivatie, voor zelfvertrouwen, voor meer en gerichter onderwijs, voor nieuwe kansen voor gezinnen en gemeenschappen.

 

Wat doet OVO? 
Bij OVO ondersteunen we duurzaam ondernemerschap in Afrika. We kiezen voor initiatieven met een maatschappelijke en milieuvriendelijke impact.

 

We selecteren, begeleiden, financieren en monitoren Afrikaanse ondernemingen en organisaties om hun doelen te helpen realiseren. We waken over de kwaliteit van elke stap in dit proces. Hierin werken we samen met een internationaal netwerk van partners en organisaties die dezelfde doelstellingen nastreven.

 

Voor elk project zoeken we Belgische ondernemers, bedrijven en investeerders, die kennis en/of middelen ter beschikking stellen.

Win-win 
Bij OVO geloven we rotsvast in gelijkwaardigheid, waaruit een win-winsituatie voortvloeit. Afrikaanse ondernemingen en organisaties schrijven zelf hun succesverhaal. Tegelijk verruimen Belgische bedrijven en investeerders hun blik, hun creativiteit en engagement. 

 

*Bron: Onderzoek uit 2018 van de Wereldbank

 

 

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.