Activeer de ondernemerszin van lokale Marokkaanse verenigingen

Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget 2023 € 12.836
Projectinfo
Projectcode
08027
Sector
Onderwijs & Opleiding
Financiering
Gift
Land
Morocco
NGO
Congodorpen
Projectduur
4 jaar (2022-2026)

Context

In Marokko blijven plattelandsgebieden heel erg achtergesteld qua toegang tot basisdiensten en de basisinfrastructuur in de gezondheidszorg en het onderwijs. Het moedersterftecijfer bedraagt nog steeds 111,1 sterfgevallen per 100.000 geboorten. Maar liefst 64% van de kinderen jonger dan 10 jaar kan nog steeds geen tekst lezen of begrijpen, net als 40,2% van de volwassen vrouwen. Het gevolg van deze achterstelling is een massale plattelandsvlucht.

Doel

De plattelandsbevolking kansen geven om zich aan de armoede te ontworstelen en haar eigenwaarde stimuleren. En dat door samen met plaatselijke verenigingen de toegang tot en de kwaliteit van gezondheids- en onderwijsdiensten en hun infrastructuur aan de basis te ondersteunen. Verder moet het resultaat van hun motivatie en inzet in combinatie met onze geïntegreerde gemeenschapsaanpak (gebaseerd op de ontwikkeling van ondernemerszin) de doeltreffendheid van kwaliteitszorg en -onderwijs in plattelandsgebieden verhogen. Deze aanpak beperkt de massale plattelandsvlucht ten gevolge van fundamentele tekortkomingen in de provincies Midelt en Fez.

Waarom OVO gelooft in dit project

OVO gelooft dat ondernemen niet mogelijk is indien er geen toegang is tot basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg, infrastructuur en onderwijs. Via haar participatieve en integrale aanpak heeft dit project bovendien een grote sociale impact en stimuleert het de ondernemingszin bij de betrokken dorpsbewoners. 

 

Ondernemers voor Ondernemers (OVO) wil structurele veranderingen mogelijk maken. Daarom moedigen wij structurele partnerschappen aan zodat we daadwerkelijk een verschil kunnen maken op lange termijn.

Maatschappelijke impact

Tussen 2022 en 2026 genieten  8.400 inwoners op het Marokkaanse platteland  van de positieve impact van de 94 sociaaleconomische projecten die ze zelf opzetten. Deze micro- en macroprojecten hebben een impact op de sociale belangen in de betreffende plattelandsgebieden. Het gaat om gezondheidszorg, onderwijs, bruggenbouw, waterschadebeheer, sanitaire voorzieningen, gendergelijkheid en milieubescherming. 

Gezochte cofinanciering via OVO
2023
€ 16.484
2024
€ 12.836
2025
€ 18.846
2026
€ 22.757
Thema's
  • Medische diensten
  • Micro-ondernemerschap
  • Opleidingen

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.