G3SM "Groupe scolaire" werkt aan een betere sociale en economische zorg voor de bevolking door het ontwikkelen van haar trainingsprogramma

Reeds ingezameld € 20.000
Gezocht budget 2023 € 42.500
Projectinfo
Projectcode
O 1 (2023)
Sector
Onderwijs & Opleiding
Financiering
Lening
Land
Senegal
Locatie
Dakar
Projectduur
2023-2026
Oorsprong
SusTech4Africa Senegal 2021

Getuigenis van de Belgische OVO-coach

Het G3SM-project is een investering in de Senegalese jeugd. Het project wordt ondersteund door een zeer professioneel en ervaren team.


De voorgestelde opleidingen zijn gericht op bedrijfssectoren met een grote vraag naar gekwalificeerde professionals en die gelijke kansen voor mannen en vrouwen bevorderen.

Het bedrijf

G3SM is een niet-gesubsidieerde particuliere onderwijsinstelling (S.P.R.L. of bvba) met als doel onwetendheid en armoede te bestrijden door middel van onderwijs en opleiding, en aldus studenten uit te rusten met de middelen om de sociale, economische, culturele en milieu-uitdagingen van onze samenlevingen op duurzame wijze aan te gaan. G3SM werkt aan een betere sociale en economische situatie van de bevolking. De school telt momenteel 930 leerlingen en de heer Mamadou Saliou DIALLO is de directeur. 

Het businessproject

G3SM wil zijn opleidingsaanbod uitbreiden met 5 nieuwe technische studierichtingen die tot een door de Senegalese staat erkend diploma leiden: snit en naad (3 jaar), catering (2 jaar), informatica (3 jaar), elektriciteit (2 jaar) en industriële elektriciteit (3 jaar).

Bedoeling is in drie jaar tijd het aantal studenten in de technische afdelingen te verhogen van 90 tot 434 en elk jaar meer dan 150 studenten te laten afstuderen. Het team zal groeien van 3 naar 28 medewerkers (directie, docenten en ondersteunende diensten).

Waarom OVO gelooft in dit project

Deze niet-gesubsidieerde particuliere school wordt al meer dan 20 jaar op een rendabele en efficiënte manier gerund. Het team is goed vertrouwd met de economische vereisten van de sector. 
De opleidingen die G3SM wil opzetten beantwoorden aan een behoefte op de Senegalese arbeidsmarkt en aan een vraag van studenten en hun gezinnen, in een regio waar geen vergelijkbaar aanbod bestaat.
Naast de relevantie voor de arbeidsmarkt heeft de opleiding van jongeren veel positieve effecten op sociaal-economische integratie, vermindering van marginalisering en delinquentie, emancipatie van jonge meisjes, armoedebestrijding, toegang tot basisdiensten, enz.

Vereiste investering

Het totale investeringsbudget bedraagt € 66.000. De aanvraag voor financiering door OVO bedraagt € 42.500. G3SM neemt het verschil van € 23.500 voor zijn rekening.

Verdeling van financieringsbronnen:

 

Jaar 1: 

Financiering door OVO: bouw van de nieuwe lokalen op het bovenste terras van het gebouw, aankoop van materiaal met uitzondering van de collectieve uitrusting (banken, schoolborden) en materiaal voor de snitafdeling.

Financiering door G3SM: renovatie van de bestaande lokalen die zullen worden gebruikt voor de technische afdelingen, collectieve uitrusting (banken, schoolborden) en materiaal voor de snitafdeling.

 

Jaren 2 en 3: 
Financiering door G3SM: aankoop van de nodige didactische en collectieve uitrusting als gevolg van de toename van het aantal klassen.

 

De terugbetaling aan OVO gebeurt met een rente van 7% per jaar, in driemaandelijkse termijnen, met een aflossingsvrije periode van 15 maanden voor de eerste termijn.

Thema's
  • Gendergelijkheid
  • Talent management
  • Inkomen genereren
  • Opleidingen

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.