Guavay bevordert duurzame landbouw in Tanzania

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 17.000
Gezocht budget 2023 € 17.000

Het bedrijf

In 2014 kwamen vier studenten samen met een visie om de landbouwtoekomst van hun land te helpen. Door zijn landbouwachtergrond was Ahad Katera bijzonder geïnteresseerd in de ondersteuning van boeren (SHF). Ondanks overheidsprogramma's hadden die boeren nog steeds moeite om toegang te krijgen tot betaalbare producten zoals meststoffen, zaden en chemicaliën, wat resulteerde in lage opbrengsten, ziekten, landerosie en verlies van biodiversiteit.

 

In 2017 werd dan ook Guavay Company Ltd (GCL) opgericht, dat zich richt op de ontwikkeling van organische meststoffen voor de landbouwsector in Tanzania. Dankzij uitgebreid onderzoek werd GCL de toonaangevende leverancier van inhouse ontwikkelde meststoffen die aanzienlijke opbrengstverhogingen en bodemregeneratie mogelijk maken. Met een recent ontwikkelde halfautomatische mengmachine en een nieuw laboratorium wil GCL de productie opschalen en een consistente productkwaliteit behouden en daarnaast de klantenservice en -ondersteuning verbeteren.

Het businessproject

Guavay Company Ltd (GCL) is een uniek meststoffenbedrijf dat een reeks organische mengsels aanbiedt voor specifieke gewassen, met avocado als belangrijkste focus. Door gebruik te maken van lokaal beschikbare organische materialen gemengd met specifieke mineralen, zorgt GCL voor een stabiel en consistent gehalte aan voedingsstoffen, wat de bodemkwaliteit en gewasontwikkeling ten goede komt.

 

Om totaaloplossingen te kunnen bieden, wil GCL zijn biologische assortiment aanvullen met een beperkte selectie minerale meststoffen, om zo de enige leverancier te worden die een ‘full service’ meststoffenprogramma aanbiedt voor verschillende gewassen en seizoenen.

Waarom OVO gelooft in dit project

De toewijding van GCL gaat verder dan alleen producten en biedt uitgebreide ondersteuning, training en technische assistentie aan agrodealers en boeren, die worden ondersteund door hun ervaren verkoop- en technisch personeel. Met sterke partnerschappen met overheidsorganisaties, boerencoöperaties en onderzoeksinstellingen is GCL sterk geïntegreerd in het nationale agrarische ecosysteem.

 

Het project van GCL pakt ook het probleem van ongecontroleerd organisch afval aan, waardoor een gesloten milieucyclus ontstaat. Kennis van goede landbouwpraktijken (Good Agricultural Practices, GAP) en toegang tot de juiste productiemiddelen zijn van essentieel belang voor de toekomst van kleine boerenbedrijven (Small Holder Farmers, SHF) in de landbouw en zorgen voor hogere opbrengsten, duurzaamheid en een beter bestaan; deze doelen en impact zullen door dit project worden gecreëerd zodra het verder wordt ondersteund.

Vereiste investering

Guavay zoekt € 17.000 om de productie op te schalen met geavanceerde apparatuur voor het mengen van meststoffen zodat boeren kunnen rekenen op consistente organische meststoffen van hoge kwaliteit en duurzame praktijken worden bevorderd.

Thema's
 • Kwaliteit
 • Recycling van afval
 • Inkomen genereren
 • Innovatief
 • Lokaal gebaseerd
 • Klimaatbesttrijding
 • Schaalbaar
 • Empowerment
 • Landbouw
 • Opleidingen
 • Werkgelegenheid
 • Ondernemerschap
 • Ecosystemen

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.