Smart Villages Fase 3 biedt via zonne-energie- en watervoorziening een antwoord op de voorvereiste voor de economische en sociale ontwikkeling

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 30.000
Gezocht budget 2023 € 30.000

U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Contacteer dan karen@ovo.be 

Projectinfo
Projectcode
W1 (2022)
Sector
Watervoorziening
Financiering
Lening
Land
Senegal
Locatie
Bisnabé Gandé, Senegal
Projectduur
5 jaar
Oorsprong
Directtrack-project 2021

Het bedrijf

"Smart Village" is een innovatief investeringsconcept ontwikkeld door een multidisciplinair team van OVO consultants. Het doel is de economische en sociale ontwikkeling van plattelandsgemeenschappen in geïsoleerde dorpen te bevorderen. 

Het businessproject

Waar zijn we nu?   

1. Op de site van Syer (regio Louga):   

 Een eerste fotovoltaïsche installatie operationeel sinds januari 2021. Een dozijn microkredieten toegekend. Start van het agroforestryproject in samenwerking met APAF    

2. In Ndalla:   

De fotovoltaïsche installatie is operationeel sinds midden juni 2022. Start van de eerste microkredietprojecten september 2022. Voorbereiding van het agrobosbouwproject - start eind 2022  

3. In Bisnabé Gandé:

Op basis van een gedetailleerde vragenlijst heeft de Senegalese Waterbouwkundige Dienst een lijst van 5 boorputten (alle gelegen in het gebied van Louga) verstrekt die in aanmerking komen voor het Smart Village-project.  

In dit stadium werd de boorput van Bisnabé Gandé als derde locatie geselecteerd. Een watertoren met een capaciteit van 150m³ die zeer goed wordt onderhouden.

Waarom OVO gelooft in dit project

Dit herbebossings- en agrobosbouwprogramma vormt een aanvulling op de sociale en economische aspecten van het project en is gericht op verbetering van de weerbaarheid, de arbeidsomstandigheden en de ontwikkeling van tuinbouw in plattelandsgemeenschappen in de regio ten zuiden van de Sahara die bedreigd worden door woestijnvorming en voedselonzekerheid.   

Vereiste investering

Het budget voor het derde project bedraagt € 30.000 , waarvan de details op verzoek in het bedrijfsplan te vinden zijn. Er zullen 75 fotovoltaïsche panelen worden geïnstalleerd.  

OVO zal dit bedrag faciliteren tegen een rente van 6% per jaar, terug te betalen over 5 jaar in halfjaarlijkse termijnen.  

Het financiële risico van het project blijft zeer beperkt. Een factureringspercentage van 40% van de hoeveelheid water die naar de dorpelingen wordt gepompt (wat als een minimum wordt beschouwd), vormt het break-even punt en verzekert de terugbetaling van de lening. Elke verbetering van dit factureringspercentage komt de plaatselijke bevolking ten goede. 

Thema's
  • Gemeenschapsvormend
  • Duurzaam
  • Schaalbaar

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.