Adid is an association that provides the collection, processing and sale of dairy products for farmers

100% financed
Already raised € 22.750
Requested budget 2023 € 22.750

You can still donate online for other projects through the OVO Acceleration Fund (with tax certificate as from € 40). Would you like to invest directly? Please follow this link: https://donate.kbs-frb.be/actions/FFO-OVOAcceleration?lang=en_EN

Project information
Project code
L7 (2022)
Sector
Agriculture & Food industry
Funding
Loan
Country
Senegal
Location
Dahra, Linguère, Senegal
Project duration
4 jaar
Origin
SusTech4Africa Senegal 2021

The entreprise

De ASSOCIATION FOR INTEGRATED AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT (ADID) wil boeren laten deelnemen en ten volle laten bijdragen aan de economische, sociale en culturele ontwikkeling van hun gebied. Deze vereniging is vooral actief in de melkproductie en -verwerking en de levering van veevoeder. 

The business project

ADID is actief in de melkproductie en -verwerking en de levering van veevoeder alsook in diergezondheid, coaching, opleiding, communicatie en belangenbehartiging voor boeren.  Via de ophaling, verwerking en verkoop van zuivelproducten wil ADID economische en sociale doelstellingen bereiken voor de landbouwgemeenschap van Dahra, Linguère en omliggende gebieden. Zij zamelt melk in bij plaatselijke familiale producenten, verwerkt die tot yoghurt en verkoopt die lokaal door in verschillende verpakkingen, gaande van 125 ml tot 5 l. ADID heeft hierin een jarenlange ervaring. 

 

De vereniging telt 2.285 leden (1.029 mannen, 1.256 vrouwen), verdeeld over 13 dorpsafdelingen in het departement Linguère en heeft een ondersteunende afdeling in Dakar. Elke afdeling wordt geleid door een bureau dat wordt verkozen door de verantwoordelijken van de vereniging in hun gebied.  

Why OVO believes in this project

 • De lokale markt voor de verkoop van verse zuivelproducten is reëel en groeit.
 • Consumenten tonen steeds meer belangstelling voor lokale kwaliteitsproducten.
 • ADID produceert en verkoopt natuurlijke yoghurts met een versgarantie. Ze heeft hierin een gevestigde reputatie. ADID ziet toe op de naleving van de hygiëne- en gezondheidsnormen.
 • De zakelijke en financiële plannen van ADID zijn gebaseerd op voorzichtige prognoses met het potentieel om te worden overtroffen.
 • ADID geniet een gunstige commerciële en institutionele positionering en wordt bijgestaan door professionals die verenigingen ondersteunen.  De strategie wordt momenteel aangepast.
 • Het project heeft een sterke link met verschillende SDG's met een grote sociale impact. Het komt direct ten goede aan vrouwen en indirect aan hun gezinnen.

Requested investment

Gevraagde lening: 22.750 € 

 

Met de bij OVO aangevraagde financiering kan de koudeketen gedurende de hele cyclus worden verbeterd. Hierdoor kunnen de producten en voorraden beter worden beheerd naargelang de seizoenschommelingen en zal de verkoop van yoghurt indirect stijgen.   

De lening tegen 7% per jaar zal worden terugbetaald in 16 kwartalen.            

Topic
 • Income generating
 • Hygiene
 • Milk processing
 • Women
 • Empowerment
 • Agriculture

Didn't find what you were looking for?

A question about a project or our operations? You wish to work with us? Become a volunteer? Take a look at our frequently asked questions or ask us your question without any obligation.