Historiek

Ondernemers voor Ondernemers (OVO) is in 2000 opgericht als ‘Corporate Funding Programme’ door Fons Verplaetse, gewezen gouverneur van de Nationale Bank Van België en Frans Bourgois, professor emeritus van de Brusselse EHSAL-managementschool.

Sinds 2002 werkt OVO met vrijwilligers-consulenten die zich belangeloos inzetten om de relatie tussen Belgische bedrijven, OVO en ondernemers uit lage en middeninkomenslanden te initiëren, te versterken en uit te bouwen. Kennisoverdracht van en voor ondernemers speelt daarbij een cruciale rol.
 
OVO is een vzw die ervan overtuigd is dat het stimuleren van ondernemerschap in die landen een sterke economische én sociale impact heeft. Samenwerking en partnership met belangrijke stakeholders in dit ecosysteem zijn een must. Daarom werd eind 2017 met onder andere VITO en Thomas More het programma ‘Sustainable Technology for Africa’ gelanceerd waarbij Afrikaanse ondernemers gedurende een week gecoacht worden en zo mogelijk opgenomen worden in het OVO-investeringsportfolio.
 
In 2018 werd het OVO Acceleration Fund opgericht in samenwerking met de Koning Boudewijn Stichting om ondernemers uit lage- en middeninkomenslanden, die het moeilijk hebben om de financiële markt aan te boren, te helpen met een sociale lening. Coaching en kennisoverdracht blijft ook hier primordiaal. 

 

De laatste jaren blijft Ondernemers voor Ondernemers inzetten op de verdere groei, ontwikkeling en professionalisering van de organisatie. 

 

Lees hier de uitgebreide historiek achter onze organisatie. 

Dit is ook interessant

Visie
Visie
Missie
Missie

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.