Afri-Farmers Market Ltd biedt een stabiele markt voor boeren en verse, betaalbare producten voor consumenten

Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget 2023 € 25.000

Afri-Farmers Market Ltd speelt in op de behoefte aan een stabiele markt voor boeren en ondersteunt hen met slimme landbouwmethoden, terwijl het verse producten levert aan consumenten via zijn e-commerce platform.

Het bedrijf

Afri-Farmers Market Ltd (AFM) is een onderneming met een online digitaal platform en een fysiek verkooppunt dat een breed assortiment verse producten - groenten en fruit - en een beperkte selectie vlees- en visproducten aanbiedt, zowel voor de B2B- als de B2C-markt.

Het businessproject

AFM voorziet in de behoefte aan een stabiele markt voor boeren en verse producten voor consumenten door middel van e-commerce en landbouwinputmethoden.

 

De onderneming hanteert de Farm-to-Fork-strategie om zowel haar zakelijke als particuliere klanten een vers product van hoge kwaliteit te garanderen. Om deze doelstelling te bereiken en te managen is AFM een directe samenwerking aangegaan met een aantal boerenorganisaties, die haar voorzien van een assortiment verse producten. AFM levert momenteel een breed scala van +40 verse producten.

 

AFM biedt boerenorganisaties ook lokale training over Goede Landbouwpraktijken (GAP) om hen vertrouwd te maken met nieuwe landbouwtechnologieën. Sommige groepen krijgen ook sociale ondersteuning.

 

AFM ontwikkelde aanvankelijk thuisbezorging, waarbij drukke markten tijdens Covid vermeden werden. Al snel breidde het bedrijf zich uit naar B2B-klanten, zoals hotels en restaurants, die de snelle levering van kwaliteitsproducten aan huis op prijs stelden zonder zelf inkopen te hoeven doen.

 

Naarmate de volumes toenamen, kon AFM ook competitieve prijzen aanbieden en werd ze een marktspeler. Bovendien biedt de onderneming een derde type klant tweede kwaliteitsproducten en onverkochte goederen tegen scherpe prijzen, waardoor voedselverspilling wordt vermeden.

 

Het bedrijf werkt nu aan de volgende stap in haar traject, namelijk het organiseren en opschalen van haar eigen logistiek en distributie.

Waarom OVO gelooft in dit project

Afri-Farmers Market Ltd is een duurzaam bedrijf met een bewezen staat van dienst.

 

In 2022 behaalde het bedrijf een omzet van € 220.000, een nettowinst van € 50.000 en een positieve cashflow, wat een aanzienlijke impact had op de directe en indirecte werkgelegenheid.

 

Het project heeft een aanzienlijke invloed op de toekomstige ontwikkeling en bestaansmiddelen van een toenemend aantal boeren en zorgt tegelijkertijd voor een stabiele en veilige voedselvoorziening voor de snel groeiende bevolking van Kigali (en andere steden in de toekomst).

Vereiste investering

Het AFM-team heeft een duidelijke strategie voor de komende twee jaar met de nadruk op het ontwikkelen en beheren van een koelketen voor verse producten:

  • ophalen van producten met koelwagens
  • centraal magazijn met koelcellen en specifieke ruimtes voor het wassen, bereiden en correct opslaan van producten
  • efficiënte distributie met elektrische fietsen (consumenten) en elektrische bestelwagens (zakelijke klanten) - beide gekoeld.

Het bedrijf is op zoek naar € 25.000 tegen 7% terug te betalen op 2 jaar met een aflossingsvrije periode van 1 jaar voor de eerste kapitaalschijf om haar logistiek en distributie te ontwikkelen.

Thema's
  • Farm to Fork
  • Logistiek en verkoop
  • Lokaal gebaseerd
  • Rendabel
  • Werkgelegenheid

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.