Geletterdheid als sleutel tot de autonomie van vrouwen

Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget 2023 € 7.754
Projectinfo
Projectcode
03024
Sector
Onderwijs & Opleiding
Financiering
Gift
Land
DR Congo
Locatie
Zuid-Kivu, D.R. Congo
NGO
Louvain Coopération
Projectduur
4 jaar (2022-2026)

Context

Op het platteland van Zuid-Kivu nemen vrouwen actief deel aan het economische en productieve leven van hun gemeenschap. Helaas hebben zij niet in gelijke mate toegang tot middelen als land en krediet en worden zij vaak uitgesloten van besluitvormingsprocessen. Waarom? 84% van de bevolking leeft onder de armoedegrens en veel vrouwen zijn nooit naar school geweest. Hen ondersteunen bij hun sociale en economische emancipatie betekent hun vaardigheden versterken om hen autonoom te maken. Een oplossing? Functionele geletterdheid.

Doel

Ondersteuning van 25 alfabetiseringscentra, bestaande uit elk 25 leerlingen die niveau 2 en 3 van de cursus zullen volgen. Deze centra zullen als hefboom dienen voor meer gelijkheid voor vrouwen in het ondernemerschap en tegelijkertijd de bewustwording van hun rechten en hun omgeving vergroten. 26400 personen, bestaande uit familieleden van de leerlingen zullen indirect begunstigd worden.

Waarom OVO gelooft in dit project

Leren lezen en schrijven vormen de brug naar de sociale en economische emancipatie van vrouwen. Het is tegelijk een hefboom voor meer gelijkheid voor vrouwen in het ondernemerschap.

Maatschappelijke impact

84% van de 625 deelnemers aan de alfabetiseringscursus zijn vrouwen. Dankzij de cursus neemt het aantal vrouwen in sleutelposities in de besluitvormingsorganen van de gemeenschap toe, krijgen zij meer zelfrespect en zijn zij ondernemender.

Gezochte cofinanciering via OVO
2022
€ 4.237
2023
€ 7.754
2024
€ 7.754
2025
€ 7.734
2026
€ 7.734
Thema's
  • Alfabetisering
  • Vrouwen
  • Empowerment
  • Ondernemerschap

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.