In de Democratische Republiek Congo timmert Mali Food hard aan de weg. Onder leiding van Aziza Saidi Olivia en haar team brengt de jonge onderneming een innovatief voedingsproduct op de markt: een voedzame granenmengeling op basis van lokaal geproduceerde soja. Mali Food wil meer dan een gezond product aanbieden; het bedrijf streeft ernaar een bijdrage te leveren aan de strijd tegen ondervoeding en slechte eetgewoontes in de regio.
Van bij de start koos Mali Food om samen te werken met lokale boeren. Door lokaal geteelde bloemen van soja te verwerken, verkleinen ze de afhankelijkheid van import en versterken ze de Congolese landbouwsector. Ook maatschappelijk laat Mali Food zijn sporen na: het bedrijf biedt werkgelegenheid aan jongeren en alleenstaande moeders en bouwt actief aan sociale inclusie binnen het team.
Dankzij een subsidie van €10.000, mede mogelijk gemaakt door OVO, kon Mali Food recent investeren in nieuwe productiemachines. Zodra de productie opnieuw wordt opgestart, zal de capaciteit stijgen naar 500 kilogram per dag. Dat biedt ruimte om niet alleen de huidige vraag te beantwoorden — die nu 500 kilogram per maand bedraagt — maar ook om verder te groeien, zowel naar particuliere klanten als via distributiepartners zoals supermarkten.